Veel onderneemsters die ik spreek, hebben een hoger doel en werken vanuit hun passie. Het is hun missie om hun verhaal, methode of visie groots neer te zetten om zo bij te dragen aan een mooiere wereld.

Zij werken, net zoals ik, graag vanuit hun intuïtie. Ze zijn creatief, kunnen zich goed verbinden met hun hogere zelf en handelen in hun dagelijks werk vanuit deze verbinding.

Toch worden ze vaak afgeleid door allerlei dagelijkse bezigheden in hun bedrijf, waardoor het gaat wringen vanbinnen: het lijkt of ze er niet aan toekomen die missie daadwerkelijk te gaan leven. Er is te weinig ruimte voor creatie en groei.

Herkenbaar? Dan is dit blog voor jou: hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk in actie komt om je hogere doel en missie nog grootser te gaan leven?

Balans tussen intuïtie en actie

Ik geloof dat intuïtie en actie geen tegengestelden zijn, maar twee aspecten die samen zorgen voor succes in jouw bedrijf! Je intuïtie is een belangrijke raadgever, het is de drijfveer achter alles wat je doet. Door je intuïtie te volgen, doe je de dingen die bijdragen aan jouw hoger doel, op jouw manier.

En dan … zet je stappen vanuit intuïtie. Je kiest acties die bij jou passen om jouw doelen te bereiken. Het zetten van die stappen kan soms een uitdaging zijn. Daarom heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

 

De 5 stappen om van intuïtie naar actie te gaan:

1. Maak ruimte

Pas als je ruimte maakt, kun je gaan voelen wat er allemaal mogelijk is. Je gaat dan letterlijk de ruimte creëren voor je grootste verlangen.

Pas als jij ruimte maakt voor waar je naar verlangt, kan het naar je toekomen.

Dit is een belangrijke eerste stap. Hier maak je de keuze om ervoor te gaan, de groei van je bedrijf serieus te nemen. En het eerste wat je gaat doen, is momenten plannen waarin je niet met de dagelijkse gang van zaken in je bedrijf bezig bent.

Dit is niet iets wat je kunt doen en dan afvinkt. Maak hier vanaf nu met regelmaat ruimte voor in je agenda.

Ik kies ervoor om elke week in mijn agenda tijd in te ruimen om te werken aan de groei van mijn bedrijf. Dus los van alles wat moet (administratie, schrijven van content, regeldingetjes, etc.), ruim ik ‘lege tijd’ in. Op deze momenten ‘moet’ ik even niks en dat helpt mij om even vrij te kunnen dromen. Door de afstand en rust die ik op die momenten ervaar, kan ik ineens weer het groter geheel van mijn bedrijf zien en voelen wat mijn verlangens zijn.

Ook plan ik éénmaal per kwartaal een brainstormdag met mezelf. Liefst ga ik dan naar een leuke locatie en neem veel papier en post-its mee (hoe fijn digitaal werken ook is, dit werkt voor mij toch het beste op grote vellen papier). Soms doe ik dit samen met één van mijn business buddy’s en kunnen we elkaar ook nog inspireren en spiegelen.

2. Maak het concreet

Een gevoel van wat je wilt bereiken, je droom, is nog vrij ongrijpbaar als je het alleen in je hoofd en je meditaties vormgeeft.

Een belangrijke stap om van intuïtie naar actie te gaan, is het concreet maken van je droom. Kies de vorm die bij jou past: schrijf, knip & plak of schilder om jouw droom fysieke vorm te geven.

Zet/hang het vervolgens op een plek die je vaak ziet, bijvoorbeeld op je kantoor. Zo hou je verbinding met je verlangen.

3. Durf doelen te stellen

Jouw mooie missie mag neergezet worden in de wereld. Jouw missie is jouw levensdoel en jij mag daarvan leven. Je kunt het beste van jezelf geven als jij ook goed voor jezelf en de mensen om je heen kunt zorgen. Daarvoor stel je inkomensdoelen, maar ook doelen over hoe jij je dagen en weken wilt inrichten, zodat jouw manier van ondernemen past bij jou. Deze doelen geven je houvast, zowel in de acties die je moet doen in je bedrijf, als in de keuzes die je elke dag maakt. Want jij weet of de actie die je gaat nemen bijdraagt aan het doel dat jij bepaald hebt.

Dus: ga ervoor zitten, pak je dromen en verlangens erbij en bepaal wat je wilt bereiken in de komende 5 jaar en wat je daarvoor gaat doen in het komende jaar.

4. Maak een plan

Zodra je je doelen helder hebt, kun je gaan bepalen welke stappen je moet zetten om deze te bereiken.

Hierbij ga je plannen maken, zoals jouw plan voor het komende jaar, je marketingstrategie of een contentplan.

Ook is dit de fase waarin je kijkt hoe je je bedrijf zo kunt inrichten dat het voor jou het beste werkt. Denk hierbij aan processen in kaart brengen en kijken wat je kunt automatiseren of uitbesteden.

Zo bereid je je bedrijf optimaal voor op de groei die jij wilt doormaken en ga je gericht aan de slag.

5. En dan: ACTIE!

Uiteindelijk gaat het erom dat je in actie komt. Stapje voor stapje op weg naar het doel dat jij wilt bereiken. Je gaat dus uitvoeren wat je in je plan geschreven hebt.

Op basis van je jaarplan, bepaal je wat je in elk kwartaal gaat doen en verdeel je dat over de weken van dat kwartaal. Ook hier is het belangrijk om het vervolgens echt in te plannen in je week, zodat je het ook echt gaat doen.

Focus op de groei van jouw bedrijf

In dit blog heb ik je 5 stappen gegeven om van je intuïtie naar actie te gaan. Ik geloof dat een balans tussen deze twee jou het beste helpt om je bedrijf te laten groeien op een manier die bij jou past.

Met deze stappen kun je direct aan de slag. Klinkt dit logisch, maar weet je niet goed waar je moet beginnen in je eentje?

Van 6-11 juli organiseer ik een challenge waarin ik je 6 dagen lang meeneem in dit proces.

Met video’s, visualisaties en opdrachten ga ik je helpen om de eerste stappen te zetten.

Zodat je niet alle kanten inschiet, maar gericht aan de slag gaat.

Het enige wat jij nu hoeft te doen is:

  1. Je aanmelden via het formulier hieronder
  2. In de week van 6-11 juli elke dag 45 minuten inplannen voor het bekijken van de video’s en het werken aan de opdrachten. Zodat je ook echt meteen de stappen gaat zetten!