Iedereen willen helpen, is niemand helpen

Bedrijfsfundament 1 intuïtie droombedrijf

In het blog Ondernemen als intuïtieve vrouw heb ik je verteld wat de eerste stap is als jij een dieper verlangen hebt om jouw visie groter in de wereld te zetten met je bedrijf. In dit blog ga ik dieper in op WIE jij wilt helpen en hoe waardevol het is om dit te weten.

Vrijheid

Als spirituele vrouw heb je een dieper weten en vaar je op je intuïtie. Als je wilt groeien met je bedrijf is er nog iets meer nodig: jouw leiderschap om de basis van jouw bedrijf stevig neer te zetten. Juíst als je intuïtief wilt werken, is dit van groot belang.

Als de fundering van jouw bedrijf goed is, kun jij erop leunen en op verder bouwen. Je zult gaan merken dat jouw bedrijf jou draagt. Dat het je heel veel vrijheid geeft dat die basis er is. Want met die zekerheid, kun jij daar omheen vrij bewegen. Zonder het onderliggende gevoel dat er nog van alles ‘moet’.

Bedrijfsfundament 2: Jouw ideale klant

De tweede belangrijke stap bij het leggen van jouw bedrijfsfundament, is te weten voor wíe je wilt werken. Vaak hoor ik spirituele ondernemers die zeggen: ja maar ik heb een gave en die wil ik delen met zoveel mogelijk mensen. Ze willen eigenlijk de hele wereld helpen, maar als je iedereen wilt helpen, help je niemand. Want het is dan niet duidelijk voor wie jij er bent. Klanten willen graag weten of jij specifiek hen kunt helpen.

Waarschijnlijk komen er juist veel minder mensen bij jou doordat jij niet kiest!

Jouw energie

Klanten komen vaak niet persé voor jouw specifieke product, ze kiezen voor jou als persoon! Ze willen jouw energie voelen en zoeken naar herkenning. Als ze die bij jou vinden en jij weet ze te raken, dan is dat wat de doorslag geeft bij de keuze om met jou te gaan werken.

Hoe duidelijker jij weet voor wie je het doet, hoe duidelijker jij je kunt richten op deze mensen. Jij weet wat hun verlangens en wensen zijn en dat jouw aanbod onweerstaanbaar is voor hen. Vaak ligt jouw ideale klant heel dicht bij wie jij bent als persoon, maar dan waar jij een paar jaar geleden stond.

Je potentiële klanten willen geïnspireerd worden vanuit de plek waar jij nu bent, want daar willen ze zelf ook graag naartoe!

Het fijne hieraan is dat je het heel dicht bij jezelf kunt houden. Je kunt vertellen en delen vanuit jouw ervaringen en de oplossing die jij hebt voor je klanten waar jij heel enthousiast over bent.

Jouw ideale klant

Ga dus op zoek naar jouw ideale klant, jouw lievelingsmens! Wie wil jij het liefste helpen? Omdat het goed klikt, ze zich in jou herkent en jij in haar? Wat voor type mens kan jouw hulp het beste gebruiken? Waar stond jij een paar jaar geleden? Hoe voelde je je toen? Waar liep je tegenaan? Wat frustreerde je? Waar verlangde je naar?

Succes met het beschrijven van jouw lievelingsmens en vooral veel plezier ermee!

Steengoed Intuïtief Ondernemen

Vind je het lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? In mijn nieuwe online programma Steengoed Intuïtief Ondernemen, gaan we hiermee aan de slag. In dit super waardevolle programma ga je met al je bedrijfsfundamenten aan de slag.

Even afstemmen?

Plan dan nu een gratis Doorbraak Sessie met mij en dan vertel ik er wat meer over en kun jij al je vragen stellen om te bepalen of dit programma bij jou past.