Genoeg geld verdienen op jouw manier

Posted on: 6 april 2024
Author: Marieke

In dit vierde blog in de reeks ‘Het fundament van jouw bedrijf’, vertel ik je meer over geld verdienen op jouw manier. Tegenwoordig hoor je veel over ‘slim geld verdienen’ en ‘passief inkomen’. Als spiritueel onderneemster is dat waarschijnlijk iets waar jij de kriebels van krijgt. Het gaat jou om het helpen van andere mensen.

Toch houdt vrouwelijk leiderschap ook in dat je hier je verantwoordelijkheid in neemt. En dat kan op een hele speelse manier, als je voorbij jouw verhalen durft te gaan. Verhalen en overtuigingen die jij hebt op geld en veel geld (mogen) verdienen. Je money mindset, zoals het tegenwoordig genoemd wordt. En dit gaat allemaal veel minder over geld dan je denkt.

Hoeveel ben jij waard en kun jij ontvangen?

Het begint namelijk bij jou als persoon. Bij jouw eigenwaarde en jouw capaciteit om te ontvangen. Vind je het jezelf waard? Of vind jij dat je als een moeder Theresa iedereen gratis moet helpen? Vind jij dat je geld mág vragen voor het delen van jouw gave?

Hoeveel ben jij waard?

Als je werkt als spiritueel ondernemer, weet je dat alles energie is. En geld is een middel om energie uit te wisselen. Jij geeft iets van jezelf en in ruil daarvoor krijg jij geld van de ander. Als compensatie voor jouw energie. Uit respect en om de balans in evenwicht te houden.

Als jij te lage prijzen vraagt of jezelf helemaal scheel werkt voor je klanten, is de balans weg en groeit het scheef. Dan benadeel je niet alleen jezelf, maar ook je klanten.

Want in mijn ervaring is het kiezen voor een investering in jezelf al de eerste stap in het proces. Maar alleen als de investering een stretch van je klanten vraagt. Dan vraagt het van haar dat ze gaat afwegen wat ze in zichzelf wil investeren en moet ze de overtuigingen die ze hierover heeft gaan aankijken. Als jij (te) weinig vraagt, ontneem je iemand eigenlijk de kans om voor zichzelf te kiezen. En ontneem je jezelf een waardevol onderdeel van jouw aanbod!

Investering in jezelf

En ga ook maar eens voor jezelf na uit welke investeringen je het meeste geleerd hebt. Vaak zijn dat de grotere investeringen. Als ik voor mezelf spreek, dan liggen er nog heel wat gratis en laaggeprijsde trainingen te wachten tot ik ze afmaak. Op de een of andere manier draagt een hogere investering ook bij aan een grotere vastberadenheid om alles eruit te halen en door te zetten.

Natuurlijk zijn ook hele goede laaggeprijsde diensten die waardevol zijn. Zeker om klanten kennis met je te laten maken en mensen aan je te binden. Dan is het onderdeel van jouw strategie. Belangrijk dus om hierover na te denken.

Eigen zuurstofmasker eerst

Niet te vergeten is geld voor jou ook een belangrijk middel, een middel om jouw beste leven te kunnen leiden en vanuit daar anderen te inspireren. Zoals ze zeggen in een vliegtuig: zet eerst je eigen masker op voordat je anderen gaat helpen. Iemand zal pas geloven dat het resultaat dat jij belooft voor haar bereikbaar is, als jij het laat zien in jouw leven. Als jij vol in je energie staat en goed voor jezelf zorgt.

En als je het geld dat jij verdient niet allemaal zelf wilt houden, bedenk dan dat je hiermee ook weer anderen kunt helpen. Bijvoorbeeld door te schenken aan een goed doel of te investeren in een project dat jouw idealen uitdraagt. Ook kun je ervoor kiezen om een keer per jaar iemand gratis te helpen die jij persoonlijk uitkiest.

Welke waarde lever jij?

Het geld dat jij vraagt voor jouw diensten, baseer je op de waarde die jij levert aan de ander. Niet zozeer de uren die jij ergens aan besteedt, maar het resultaat. En jij kunt de meeste waarde geven met datgene wat jou van nature het makkelijkste af gaat, als je in jouw ‘zone of genius’ zit. Daar zit jouw kracht en dan geef je op een natuurlijke manier veel waarde. Vergeet ook niet dat de waarde die jij levert het resultaat is van jaren ervaring, opleidingen en training.

Verdienmodel

De vorm waarmee jij jouw geld verdient, is je verdienmodel. Als beginnend spiritueel ondernemer verkoop je vaak je product op basis van de uren die jij aan een klant besteedt, het uurtje factuurtje model. Daar is niks mis mee, maar als je wilt groeien met je bedrijf, bepalen de uren die jij in een week te besteden hebt het plafond van jouw groei.

Om jouw droomdoelen werkelijkheid te maken, wil je groeien met je bedrijf. De eerste stap is om een andere of aanvullende inkomensstroom te kiezen. Dit geeft jou meer ruimte om bezig te zijn vanuit een natuurlijke flow en met minder druk.

Een goede manier om hiermee te beginnen is door te kijken op welke manier jij meer mensen tegelijk kan helpen. Je kunt denken aan het maken van een online training, waarin je de theorie plaatst die je nu aan elke klant individueel uitlegt. Zo hoef je dit niet meer bij elke klant tijdens de live coachingssessies te doen. Tijdens de coachingsessies kun je hun vragen beantwoorden én meer tijd om écht met de processen van je klanten mee te kijken. Ook het geven van online workshops, masterclasses of groepscoaching zijn manieren om meer mensen te helpen in de waardevolle tijd die jij beschikbaar hebt.

Persoonlijk

Als spiritueel ondernemer werk je het allerliefste met mensen. Door de bovenstaande verdienmodellen kun je toch nog persoonlijk met je klanten werken, maar kun je ook meer mensen helpen door slimmer gebruik te maken van jouw tijd en de online mogelijkheden.

Plan nu je gratis kennismakingsgesprek

Wil jij ook aan de slag met het fundament van jouw bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met mij in. Dan kijk ik met je mee welk fundament als eerste jouw aandacht nodig heeft. Ja, laten we kennismaken!

 

 

Andere interessante

Blogs

Strategie vanuit bezieling

Strategie vanuit bezieling

In het vorige blog uit deze reeks over jouw bedrijfsfundamenten schreef ik over marketing vanuit je hart en dat je er dan zelfs nog plezier in kunt gaan krijgen. Eigenlijk is dat in mijn ogen ‘intuïtieve marketing”. “Nou, dat is mooi”, hoor ik je denken, “dan doe ik...

Lees meer
Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart

Als intuïtieve ondernemer, kan marketing in eerste instantie voelen als een truc om mensen te verleiden en dat is niet wat jij wilt voor je bedrijf. Jij wilt handelen vanuit authenticiteit en zuiverheid. Toch wil jij ook zoveel mogelijk mensen bereiken en jouw aanbod...

Lees meer

zeg

Hallo

0 reacties

PLan je gesprek

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen of
wil je graag kennismaken?