Ondernemen is in beweging blijven, stappen blijven zetten. En dat is hard werken. Naast het helpen van je klanten, ben je als ondernemer druk met een heleboel andere dingen.

Je maakt to do lijstjes en plannen en legt jezelf de discipline op om dit strak af te handelen. Je volgt webinars en doet mee aan challenges, want er is nog zoveel te leren voordat je er echt klaar voor bent… Je hebt het idee dat je goed bezig bent, je staat in de actiestand en hebt het druk. Je werkt hard aan je bedrijf.

Tijd vliegt

En voor je het weet, vliegt de tijd voorbij. Je voelt dat er meer moet zijn, maar je hebt geen tijd om erbij stil te staan. Alle plannen die komen opborrelen, duw je naar de achtergrond of zet je op je ideeënlijst. Daar ga je mee aan de slag als het weer rustiger is. Inmiddels ligt er een stapel plannen, waar je enthousiast over was toen je ze bedacht, maar nu voelen als een extra to do lijst.

Je merkt dat je er niet meer zoveel plezier in hebt. Als je denkt aan wat er allemaal nog moet gebeuren, krijg je het benauwd. Hoe ga je dat allemaal voor elkaar krijgen? En als dat vervolgens lukt en je krijgt meer klanten, hoe ga je die dan allemaal goed helpen als je het nu al zo druk hebt?

Je begint stress te voelen en jouw primaire reactie komt tevoorschijn (vechten, vluchten of bevriezen). Bij mij is het bevriezen. Ik weet niet meer waar ik aan moet beginnen en ik bevries. In plaats van maar ergens te beginnen, gebeurt er niks, ik val stil.

Beweging naar jezelf

En wat dan? Ik weet inmiddels dat het voor mij op zo’n moment belangrijk is om letterlijk in beweging te komen. Fysieke beweging helpt mij om in mijn hoofd weer dingen in beweging te krijgen. Zodat het weer gaat stromen, de zwaarte ervan af valt. Het creëert ruimte in mij.

Daarna is het zaak om weer de beweging naar jezelf te maken. Het ‘moeten’ loslaten en stil worden. Om te kijken wat er ontstaat in de ruimte die je vrijgemaakt hebt. Zodat je gaat voelen wat de meest waardevolle stap is die je nu kunt nemen voor jezelf en jouw bedrijf. Datgene waarvan je helemaal blij wordt vanbinnen, waar je zin in hebt. En erop vertrouwen dat dat ook hetgeen is dat je nu mag gaan doen.

Geïnspireerde actie!

Voor mij is dit intuïtief ondernemen: ruimte maken om te voelen wat er in jou opkomt als volgende stap en dan in actie komen. Alle ruis om je heen weghalen en focus op waar jij naartoe wilt. Tijd nemen voor je eigen ontwikkeling, waarbij je steeds meer overtuigingen en oude pijn opschoont, zodat je steeds meer in het nu kunt leven. En in het moment kunt voelen wat er voor jou nodig is op dit moment. Zorgen voor jezelf, ruimte innemen. Je leven leiden zoals jij dat wilt.

En dan de actie nemen die nodig is. Want ook dat is nodig, maar dan de acties waarvan jij voelt dat ze kloppen! En als je vanuit die energie handelt, creëer en deel je vanuit je intuïtie. Actie volgt intuïtie!

En zo word jij een inspiratie voor je klanten. Doordat jij jouw leven leeft zoals jij dat wilt, jouw ruimte inneemt en straalt. Want anderen inspireer je vooral door het voor te leven, laten zien hoe jij het doet. Dat hetgeen waar jij ze mee wilt helpen, is waar jij al doorheen bent gegaan. Mensen zoeken herkenning, iemand die begrijpt waar ze mee worstelen en die deze worsteling overwonnen heeft. Dat is jouw waarde, de kennis die jij over te dragen hebt.

Gratis Steengoed Strategie gesprek

Wil jij op deze manier intuïtief gaan werken, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Of het nu een praktische stap is die je mag gaan zetten of juist de beweging naar binnen, ik help je graag op weg.

Plan via het formulier hieronder een gratis ‘Steengoed Strategie gesprek’ van 45 minuten. Ik kijk kritisch met je mee en stel vooral heel veel vragen, waardoor jij helder gaat krijgen wat jouw diepere verlangen is.

Met de tips die ik je geef, kun je de eerste stappen zetten.