Je bedrijf inrichten zoals jij wilt. Lifestyle first!

Het klinkt heel mooi en het is waar veel ondernemers van dromen. Voor velen was het de reden om hun bedrijf te starten: niet meer in het stramien van een bedrijf, maar de vrijheid om zelf te bepalen.

Tegelijkertijd is het ook waar veel ondernemers die ik spreek, moeite mee hebben. Met de vrijheid waar ze zo naar verlangden. Want dit betekent ook dat je de verantwoordelijkheid mag nemen die hierbij komt kijken. Dat je bepaalt waar jouw grenzen liggen, deze duidelijk maakt (energetisch of fysiek) en dat je er ook aan vasthoudt.

Wat doe jij?

En in dat stuk kun je jezelf flink tegenkomen. Merk je bijvoorbeeld dat je snel de neiging hebt om toch maar ja te zeggen, terwijl je eigenlijk iets anders gepland had?

Word je dan boos op jezelf en neem je je voor om dat niet meer te doen? Lukt dat vervolgens of merk je dat je hier tegenaan blijft lopen?

De uitdaging zit erin om dit eerlijk aan te kijken.

Wat maakt dat jij ja blijft zeggen?

Overtuigingen en patronen

Welke overtuigingen heb jij en welke patronen heb je ontwikkeld om aan deze overtuigingen te kunnen blijven voldoen? En welk gedrag laat jij op deze momenten zien?

Zit er angst om afgewezen te worden?
Om er niet bij te horen?
Dat de ander boos zal worden?
Of dat je als arrogant gezien wordt?
Heb je meegekregen dat anderen altijd voorgaan?

Ben je een pleaser?
Ga je extra hard werken?
Schuif je je vrije tijd (en dus jezelf) aan de kant, want zo hoort dat?

Voor iedereen zullen deze antwoorden anders zijn.

Er is geen goed of fout, je mag het vanuit nieuwsgierigheid onderzoeken.

Vrij zijn om te ondernemen zoals jij wilt!

Wilskracht en duidelijk communiceren brengen je een heel eind als het gaat om grenzen aangeven, maar als er ergens nog een angst onder zit, dan zal het niet voelen als de vrijheid waar je naar verlangde. Dan ben je uit alle macht bezig om het recht te houden en voelt het diep van binnen geforceerd, als vechten om jouw fort te verdedigen, met schuldgevoel dat op de loer ligt.

Pas als jij dit stuk gaat aankijken en helen, kun je hier echt vrij in worden. Dan kun je grenzen stellen zonder schuldgevoel, vanuit liefde voor jezelf én voor je klant omdat je van binnenuit voelt waar jouw behoefte ligt in plaats van te voldoen aan wat je geleerd hebt of overgenomen van anderen. En dan kunnen wilskracht en duidelijke communicatie je ondersteunen in plaats van je verdediging te zijn.

Dan voelt het krachtig en vervullend omdat je er met je volle aandacht en liefde bent voor je klanten op de momenten die jij bepaalt!

Samen aan de slag

Wil jij vrij zijn en ondernemen op jouw voorwaarden, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Plan dan nu een gratis Doorbraak Sessie en ik kijk met je mee waar voor jou de grootste uitdagingen en kansen liggen.