Als ondernemer heb je momenten dat het je het even niet meer ziet. Het voelt alsof alles zo veel is. Je wilt ook veel, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Soms is het zo dat het echt gaat over je planning, keuzes maken of gewoon doen. Misschien heb je even een schop onder je kont nodig, iemand die even met je meekijkt en helpt om je plannen in concrete acties om te zetten. Iemand die jouw stok achter de deur is.

Soms vraagt het iets anders

Maar er zijn ook momenten die iets anders van je vragen. Niet meer, harder en doorzetten op wilskracht, maar dan heb je juist ruimte en rust nodig om persoonlijke stappen te nemen en dingen te ontstijgen om verder te kunnen groeien met je bedrijf. Dit lijkt een kwestie van achterover leunen, en dat is het eigenlijk ook, maar in onze samenleving is dat iets wat we verleerd lijken te zijn en onszelf niet toestaan.

Ook ik heb dit ervaren als ondernemer en bij elke grote groeistap is er weer zo’n moment dat ik ergens doorheen moet voor mijn gevoel, zodat ik de weg echt vrij maak voor een volgende groeistap met mijn bedrijf.

Want als je het aandurft om die ruimte te creëren voor jezelf, kunnen de mooiste dingen ontstaan en kun jij jouw talent op de beste manier inzetten voor de wereld. Pas als je ruimte maakt, kun je gaan voelen wat er allemaal mogelijk is. Kun je de grootsheid gaan voelen en binnen laten komen.

Als je geen tijd hebt, doe het dan juist wel!

Ook al voelt het alsof je geen tijd hebt, neem die toch. Probeer alles wat nog ‘moet’ los te laten en probeer om in het oog van de storm om je heen die rust en ruimte te nemen.

En dat wil niet zeggen dat je op de bank moet gaan liggen en helemaal niks doet. Jij mag gaan uitvinden wat voor jouw gevoel ruimte geeft aan jou:

  • Voor sommigen is het inderdaad op de bank ploffen en lekker Netflixen;
  • maar het kan ook zijn dat je eindelijk gaat beginnen aan dat boek dat al een tijdje ligt te wachten;
  • voor anderen is het juist goed om in beweging te komen om ruimte te maken, fysiek bezig zijn;
  • of juist creatief bezig zijn.

Het gaat weer stromen

Juist op de momenten dat ik alles even kan vergeten, voel ik dat het weer gaat stromen. De dingen waar ik al een tijdje tegenaan hik, gaan ineens gemakkelijk. Ik krijg inspiratie door wat ik lees of om me heen zie, nu ik de tijd neem om even écht te kijken.

Om dit te doen, vraagt het dat je vertrouwen hebt. Vertrouwen in het proces dat gaat zoals het gaat. En dit houdt in dat je het ook voelt als het jouw moment is om in actie te komen. Soms heb ik op deze momenten de neiging om mezelf toch te willen pushen, maar ik heb steeds meer geleerd om juist dan nog net even wat meer achterover te leunen en de ‘onrust’ uit te zitten. Op deze manier mag ook de onrust er zijn en vaak is die dan sneller voorbij dan wanneer je je er met alle macht tegen verzet. En dat geeft pas echt ruimte!

Steengoede VIP-dag

Bij de VIP-dagen en trajecten die ik aanbied, draait het om allebei de facetten die ik hierboven genoemd heb: een schop onder je kont, hulp om concrete acties te nemen én oog voor processen die jij doormaakt als ondernemer.

Door mijn hooggevoeligheid, intuïtie en eigen ervaringen voel ik het aan waar jij het meeste mee geholpen bent op dat moment. Ik luister naar je, sta naast je en moedig je aan om het aan te gaan en als het moment van actie er is dan geef ik je met alle liefde een zetje om het echt te gaan doen!

Wil jij groeien met je bedrijf en ben je benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Vul het onderstaande contactformulier in en dan neem ik contact met je op.